| |

VAR – aiheuttaa parranpärinää taatusti

Mikä on VAR ja mitä VAR tarkoittaa?

VAR on lyhenne sanoista Video Assistant Referee, ja videoteknologian avulla pyritään lisäämään tarkkuutta erotuomarin päätöksiin. Kuulostaa hyvältä? Vai investoiko urheilu vähän liikaa teknologiaan?

Tulossa...

2026 FIFA World Cup

01 kesäkuun 2026 - Yhdysvallat
78922865
DD päivää
HH tuntia
MM min
SS sek
Peli käynnissä -> seuraava tapahtuma...

Vaikka järjestelmä on toteutettu kiistojen ja virheiden välttämiseksi, se on aiheuttanut paljon parranpärinää. Tämä oli erityisen ilmeistä jo Venäjän vuoden 2018 MM-kisojen aikana, jolloin VAR:sta tuli yksi suurimmista keskustelun aiheista. Aikaisemmin esitelty maaliviivateknologia on tehnyt maalin hyväksymisen tai hylkäämisen selkeäksi – joko pallo on ylittänyt linjan tai ei. VAR:n perusteella tehdyt päätökset ovat kuitenkin usein avoimia tulkinnalle. Hawk-Eye -teknologian käyttö äärimmäisen tiukoissa paitsiotilanteissa tai rangaistuspotkujen määrittämisessä on edelleen kiistanalaista.

Ja sama jatkuu edelleen, kahden ensimmäisen päivän perusteella liikaa käytetään ja peliin kuuluvat normaalit kahakat käydään jokainen tutkimassa, ja ei mennä fiiliksellä. Inhimilliset asiat kuuluvat urheiluun eikö vaan?

2026 FIFA World Cup

1.6.202631.7.2026
Kisat pidetään Kanadassa, Meksikossa ja Yhdysvalloista. Tarkempi aikataulu selviää varmaan touko…

Samankaltaiset artikkelit